1)Το σχολείο μας φέτος λαμβάνει μέρος στο 2ο Πανελλήνιο  Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του καπνίσματος , που διοργανώνει το ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Οι μαθητές μας θα συμμετέχουν με ένα έργο Ζωγραφικής με θέμα: «Μαθαίνω να μην καπνίζω» . Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Λυκουροπούλου Δέσποινα ΠΕ06

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο διαγωνισμό είναι:

Γρατσία Κατερίνα(Α1)

Κάβουρα Μαριάννα (Β2)

Κατερίνη Βασιλική (Β2)

Γρατσία Σοφία (Α1)

Μαυρομμάτη Καλλιόπη (Β2)

Αλιμπέρτης Ιωάννης (Α1)

Κονδύλη  Χρυσοβαλάντου(Α1)

Μαργαρίτη Αικατερίνη(Β2)

Καπρή Βασιλική Δέσποινα (Α1)

Βασιλάκη Μαρία (Α1)

Βερυκόκκου Ανδριάνα (Α1)

Ποτικιάν Παρασκευή (Β3)

Σέργη Ζαφειρία (Β3)

Ναυπλιώτη Ραφαηλία(Γ2)

Ποτικιάν Ειρήνη-Σοφία (Β3)

  

2) Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού , το ΥΠΑΙΘ διοργάνωσε διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου  για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με θέμα: «Πολύ συχνά γίνεστε μάρτυρες περιστατικών που βεβαιώνουν ότι καταπατώνται τα δικαιώματα των παιδιών.

Προκειμένου να συμβάλετε και εσείς στην καταπολέμηση του φαινομένου της καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών , γράψτε μία επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΟΗΕ στην οποία θα παρουσιάζετε:

α)Με ποιες μορφές εμφανίζεται το φαινόμενο αυτό στη χώρα σας;

β) Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου;»

Το σχολείο μας  πήρε μέρος στο διαγωνισμό  στις 31/10/2014  με το έργο της μαθήτριας Βερυκόκκου Μαρίας του Γ1 τμήματος.

 

3)Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας πήρε μέρος στο 75ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά   «Ο ΘΑΛΗΣ»  που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, από τις 9 πμ ως τις 12 το μεσημέρι.  Το  σχολείο μας  φέτος  ήταν εξεταστικό κέντρο   για να μπορέσουν να πάρουν μέρος οι μαθητές μας, αλλά και οι μαθητές των άλλων σχολείων της Νάξου. Συνολικά πήραν μέρος 9 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου και 7 μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου.    Πρόεδρος  του εξεταστικού κέντρου ήταν η Υποδιευθύντρια του σχολείου μας κ. Αγγελή Ελένη ΠΕ19 με 2η  ειδικότητα ΠΕ03 , ενώ επιτηρητές ήταν  οι μαθηματικοί  του σχολείου μας κ. Καλέσης  Στέργιος και κ. Κουφόπουλος Εμμανουήλ.

 

 Οι μαθητές του σχολείου μας που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ήταν

Φρατζέσκος Κων/νος , (Γ3)

Σακελλαρίου Κλαίρη , (Β3)

Μαργαρίτη Κατερίνα ,(Β2)

Κορακίτη Κατερίνα,  (Β2)

Δημητροκάλλης Βασίλης (Β2)

Μπανακάκης Κων/νος ,(Β2)

Κουτελιέρη Καλλιόπη, (Β2)

Μαυρομμάτη Καλλιόπη,(Β2)

Κοττάκης Νικόλας,(Β2)

 

Από τους μαθητές μας , ο Φρατζέσκος  Κων/νος (Γ3) προκρίθηκε  στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ,που είναι  « Ο  ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».

Το  σχολείο μας   έγινε και πάλι  εξεταστικό κέντρο   για τη διεξαγωγή του 75ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά « Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» .    Πρόεδρος  του εξεταστικού κέντρου ήταν η Υποδιευθύντρια του σχολείου μας κ. Αγγελή Ελένη ΠΕ19 με 2η  ειδικότητα ΠΕ03 , ενώ επιτηρητής ήταν  ο μαθηματικός  του σχολείου μας κ. Κουφόπουλος Εμμανουήλ.

4) Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015  και ώρα 9:30 – 11:30 , το 1ο Γυμνάσιο Νάξου συμμετείχε στον 3ο  Διαγωνισμό Φυσικής που διοργάνωσε  η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) σε συνεργασία  με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών (το οποίο είχε την επιστημονική ευθύνη). Ο διαγωνισμός διοργανώνεται  με την έγκριση και υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο διαγωνισμό αυτό, το 1ο Γυμνάσιο Νάξου   ορίστηκε  ως εξεταστικό κέντρο , τη στιγμή που δεν υπήρχαν συμμετοχές μαθητών από άλλα Γυμνάσια του νησιού.

Συμμετείχαν τέσσερις μαθητές και  την όλη διαδικασία ανέλαβε ο εκπαιδευτικός ΠΕ04.01  κ. Καφετζής  Ιωάννης. Οι μαθητές που πήραν μέρος ήταν:

Καραφυλλίδης Αναστάσιος (Γ1)

Τριανταφύλλου Αργυρώ (Γ3)

Φρατζέσκος Κων/νος (Γ3)

Χαμπίμπης Ελευθέριος (Γ3)

 

 5) Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας   διενεργεί  μέχρι και τις 3/4/2015 Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για τον Άγιο  Κοσμά  τον Αιτωλό. Από το σχολείο μας πήρε μέρος ο μαθητής  Χαμπίμπης  Ελευθέριος  (Γ3) , γράφοντας διήγημα με τίτλο « Ιχνηλατώντας  τα μονοπάτια που  διάβηκε  ο Πατρο- Κοσμάς: Η ζωή , το  έργο και το μαρτύριο του άγιου Κοσμά του Αιτωλού» . Το έργο του μαθητή υποβλήθηκε  στην Ιερά Σύνοδο  μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας  στις  8/3/2015.

6)Από τις 27/3/2015 ως 30/3/2015 το σχολείο μας πήρε μέρος στο διαγωνισμό ΛΥΣΙΑΣ μέσα από το εργαστήριο Πληροφορικής . Το διαγωνισμό διοργανώνουν τα εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ  σε συνεργασία με το ΥΠΟΠΑΙΘ.  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος  τα παιδιά του σχολείου μας  "Παίξαμε και Βοηθήσαμε" το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο η "Ελπίδα". Υπεύθυνοι για τη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό ήταν οι καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου μας  κ. Αγγελή Ελένη και κ. Κουτρούλης Πέτρος.

Από τους μαθητές του σχολείου μας διακρίθηκαν:

1.      ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ- ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ  (τμήμα Β2)

2.      ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (τμήμα Β2)

3.      ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  (τμήμα Γ3)

Το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας , με υπεύθυνη την Υποδιευθύντρια και καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Αγγελή Ελένη  έγινε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κέντρο ΛΥΣΙΑ στις 25/4/2015  για να διαγωνιστούν οι μαθητές μας  καθώς και δύο ακόμα μαθητές από τα σχολεία της Νάξου (Βλασερού Βασιλική της Γ΄τάξης  ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ και ο Μαργαρίτης Στέλιος της Δ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου ) στην τελική φάση του διαγωνισμού.